Politica de Confidențialitate

Ce date personale colectăm și cum le folosim.
Datele dumneavoastră personale sunt extrem de importante și vă asigurăm că avem grijă să le protejăm.

Comentarii

Atunci când un vizitator lasă un comentariu pe site-ul www.tonomatulcupovesti.ro, colectăm datele afișate în formularul de comentarii, precum și IP-ul vizitatorului și browser-ul de pe care s-a efecm tuat navigarea, pentru a putea identifica eventualele încercări de spam. Dacă folosiți serviciul Gravatar, (vezi politica lor de confidențialitate aici: https://automattic.com/privacy/), fotografia dumneavoastră va fi afișată public imediat ce comentariul este aprobat.

Media

Dacă încărcați fotografii pe website-ul nostru www.tonoatulcupovesti.ro, vă sfătuim să nu încărcați imagini care conțin și locația dumneavoastră. Vizitatorii website-ului pot descărca orice imagine și pot așadar extrage detalii cu privire la locul din care au fost inițial încărcate.

E-mail

Când trimiteți un mesaj la adresa de e-mail afișată pe site-ul nostru, colectăm adresa dvs. de e-mail și orice alte informații pe care le furnizați în acel e-mail (cum ar fi numele dvs., și informațiile conținute în orice bloc de semnătură din e-mail).

Temeiul juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Interes legitim: Pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru păstrarea evidenței corespondenței si  pentru efectuarea unui contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Motivul pentru care este necesară efectuarea unui contract: în cazul în care mesajul dvs. vizează furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de măsuri la solicitarea dvs. înainte de a vă furniza bunurile și serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informații despre astfel de bunuri și servicii); noi vom procesa informațiile dvs. pentru a face acest lucru).

Formular de contact

Când ne contactați utilizând formularul de contact, colectăm adresa de email. De asemenea, colectăm orice alte informații pe care ni le furnizați atunci când completați formularul de contact. Dacă nu furnizați informațiile obligatorii cerute de formularul de contact, nu veți putea trimite formularul de contact și nu vom primi solicitarea dvs.

Telefon

Când ne contactați prin telefon, colectăm numărul dvs. de telefon și orice informații pe care ni le furnizați în timpul conversației cu noi. Noi nu înregistrăm apelurile telefonice.

Informații colectate sau obținute de la terți

Această secțiune stabilește modul în care obținem sau colectăm informații despre dvs. prin intermediul terților.

Informații primite de la terți

În general, noi nu primim informații despre dvs. de la terți.

Dacă primim informații despre dvs. din greșeală

Dacă primim din greșeală informații despre dvs. de la o parte terță și/sau nu avem o bază legală pentru prelucrarea acestor informații, vom șterge informațiile dvs.

Dezvăluirea și utilizarea suplimentară a datelor dvs.

Această secțiune stabilește circumstanțele în care vom dezvălui datele dvs. unor părți terțe și orice alte scopuri suplimentare pentru care utilizăm datele dvs.

Dezvăluirea informațiilor dvs. furnizorilor de servicii

Utilizăm o serie de terți pentru a ne furniza servicii care sunt necesare pentru a ne derula afacerea sau pentru a ne ajuta să ne desfășurăm afacerea și care procesează informațiile dvs. pentru noi în numele nostru. Aceștia sunt: Sinapseria (serviciu de livrare colete pe bicicletă), Fan Curier, Urgent Cargus, Poșta Română.

Durata stocării datelor dvs.

Această secțiune stabilește cât timp ne păstrăm datele colectate. Am stabilit perioade de păstrare specifice acolo unde este posibil. În cazul în care acest lucru nu a fost posibil, am stabilit criteriile pe care le folosim pentru a determina perioada de retenție.

Perioade de retentie:

Log-uri de server: păstrăm informații log-urile serverului pentru 5 ani pentru motive de securitate. Informații privind cererile de oferte plasate: atunci când plasați o comandă, păstrăm aceste informații timp de 5 ani de la încheierea exercițiului financiar în care ați plasat comanda, în conformitate cu obligația noastră legală de a păstra înregistrări în scopuri fiscale. Corespondență: atunci când faceți o cerere sau ne contactați din orice motiv, fie prin e-mail sau prin intermediul formularului nostru de contact sau telefonic, vom păstra informațiile dvs. atâta timp cât este necesar să răspundem pentru a rezolva cererea dvs. și pentru următoarele 12 luni, după care vom șterge informațiile dvs.

Criterii pentru stabilirea perioadelor de păstrare

În orice alte circumstanțe, vă vom păstra informațiile doar atât timp cât vor fi necesare, luând în considerare următoarele:

• scopul (scopurile) și utilizarea informațiilor dvs. atât în prezent, cât și în viitor (spre exemplu, dacă este necesar să continuăm stocarea acelor informații pentru a continua să ne îndeplinim obligațiile în baza unui contract cu dvs. sau să vă contactăm în viitor);
• dacă avem o obligație legală de a continua prelucrarea informațiilor dvs. (cum ar fi orice obligații de păstrare a înregistrărilor impuse de legea sau reglementările relevante);
• dacă avem orice temei legal pentru a continua prelucrarea informațiilor (cum ar fi consimțământul dvs.);
• nivelurile de risc, cost și responsabilitate implicate în continuarea deținerii informațiilor;
• cât de greu este să ne asigurăm că informațiile pot fi actuale și exacte; și
• orice circumstanțe înconjurătoare relevante (cum ar fi natura și statutul relației noastre cu dvs.).

Securizarea informațiilor dvs.

Luăm măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a vă asigura informațiile și pentru a le proteja împotriva utilizării neautorizate sau ilegale și a pierderii sau distrugerii accidentale, inclusiv:

• partajarea și furnizarea accesului la datele dvs. în măsura minimă necesară, sub rezerva restricțiilor de confidențialitate, acolo unde este cazul și în mod anonim, ori de câte ori este posibil;
• folosirea serverelor securizate pentru stocarea informațiilor;
• verificarea identității oricărei persoane care solicită accesul la informații înainte de a le acorda acces la informații;
• utilizarea standardului Secure Sockets Layer (SSL) pentru a cripta [orice informații pe care ni le trimiteți prin intermediul oricăror formulare de pe site-ul nostru web)
• transferăm datele dvs. doar prin intermediul unui sistem închis sau prin transferuri de date criptate;
• informațiile dumneavoastră bancare sunt securizate, utilizăm serviciul Stripe de colectare a plăților

Transmiterea de informații către noi prin e-mail

Transmiterea informațiilor pe internet nu este în întregime sigură și dacă ne trimiteți informații prin intermediul internetului (prin e-mail, prin intermediul site-ului nostru sau prin orice alt mijloc), faceți acest lucru în întregime pe propriul risc.

Nu putem fi responsabili pentru niciun fel de cheltuieli, pierderi de profit, prejudicii ale reputației, daune, datorii sau orice altă formă de pierdere sau de prejudiciu suferită de dvs. ca rezultat al deciziei dvs. de a ne transmite informații prin astfel de mijloace.

Drepturile dvs. asupra datelor personale

Sub rezerva anumitor restricții privind anumite drepturi, aveți următoarele drepturi în legătură cu datele dvs. pe care le puteți exercita prin prin transmiterea unui e-mail către contact@tonomatulcupovesti.ro
• să solicitați acces la informațiile dvs. și informații referitoare la utilizarea și prelucrarea informațiilor dvs.;
• să solicitați corectarea sau ștergerea datelor dvs.;
• să solicitați limitarea utilizării datelor dvs.;
• să primiti informațiile pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit de un dispozitiv (de exemplu, un fișier CSV) și dreptul de a transfera informațiile respective unui alt controlor de date (inclusiv unui controlor de date terță parte);
• să obiectați asupra procesării datelor dvs. în anumite scopuri (pentru mai multe informații, consultați secțiunea de mai jos intitulată “Dreptul dvs. de a obiecta față de prelucrarea datelor pentru anumite scopuri”); și
• să vă retrageți consimțământul pentru utilizarea datelor dvs. în orice moment în care ne bazăm pe consimțământul dvs. de a utiliza sau de a prelucra aceste informații. Vă rugăm să rețineți că, dacă vă retrageți consimțământul, acest lucru nu va afecta legalitatea utilizării și prelucrării datelor dvs. pe baza consimțământului dvs. înainte de momentul la care vă retragețsi consimțământul.

În conformitate cu articolul 77 din Regulamentul general privind protecția datelor, aveți, de asemenea, dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, în special în statul membru de reședință, locul de muncă sau o presupusă încălcare a protecției generale a datelor Regulament.

În acest scop, în Romania, autoritatea de supraveghere este: www.dataprotection.ro

Verificarea identității dvs. în cazul în care solicitați acces la informațiile dvs.

În cazul în care solicitați acces la informațiile dvs., suntem obligați prin lege să folosim toate măsurile rezonabile pentru a vă verifica identitatea înainte de a face acest lucru. Aceste măsuri sunt concepute pentru a vă proteja informațiile și pentru a reduce riscul de fraudă de identitate, de furt de identitate sau de acces general neautorizat la informațiile dvs.

Cum vă verificăm identitatea

În cazul în care dispunem de informații adecvate despre dvs. în dosar, vom încerca să verificăm identitatea dvs. utilizând aceste informații. Dacă nu este posibil să vă identificăm pe baza acestor informații sau dacă nu avem informații suficiente despre dvs., este posibil să solicităm copii sau certificate ale unor documente pentru a vă putea verifica identitatea înainte de a vă putea oferi accesul la datele dvs. Vom putea confirma informațiile exacte de care avem nevoie pentru a vă verifica identitatea în circumstanțele dvs. specifice dacă și când faceți o astfel de solicitare.

Dreptul dvs. de a obiecta față de prelucrarea datelor pentru anumite scopuri

Aveți următoarele drepturi în ceea ce privește datele dvs. pe care le puteți exercita prin trimiterea unui e-mail către adresa: contact@tonomatulcupovesti.ro

• să obiectați la utilizarea sau prelucrarea informațiilor de către noi pentru a îndeplini o sarcină în interes public sau în interesul nostru legitim, inclusiv “profilarea” (analizarea sau prezicerea comportamentului dvs. pe baza informațiilor dvs.); și

• să obiectați utilizarea sau prelucrarea datelor dvs. în scopuri de marketing direct.

Date personale sensibile

“Date personale sensibile” sunt informații despre un individ care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, credințele religioase sau filosofice sau calitatea de membru al unui sindicat, informațiile genetice, informațiile biometrice în scopul identificării unice a unui individ, informațiile privind sănătatea sau informațiile privind viața sexuală sau orientarea sexuală a unei persoane fizice.

Nu colectăm cu bună știință sau în mod intenționat informații personale sensibile de la persoane fizice și trebuie să nu ne trimiteți informații personale delicate.

Vor fi cazuri, însă, când vom primi astfel de informații pe fondul documentării de care este nevoie pentru a duce la bun sfârșit poveștile pe care le scriem. Veți fi considerat că ne-ați dat în mod explicit consimțământul să procesăm informațiile personale sensibile în conformitate cu articolul 9 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor. Vom folosi și procesa informațiile dvs. personale cu caracter sensibil în scopul ștergerii acestora. NU VOM STOCA niciodată informații cu caracter sensibil. Orice detalii despre viața privată vor fi folosite doar în scopul îndeplinirii obligației noastre de a vă livra cartea selectată.

Modificări ale politicii noastre de confidențialitate

Actualizăm și modificăm periodic politica noastră de confidențialitate. În cazul în care efectuăm modificări minore ale politicii noastre de confidențialitate, vom actualiza Politica de confidențialitate cu o nouă dată efectivă menționată la începutul acesteia. Prelucrarea informațiilor dvs. va fi guvernată de practicile stabilite în noua versiune a Politicii de confidențialitate de la data efectivă a acesteia. Modificări majore ale politicii noastre de confidențialitate sau a scopurilor pentru care procesăm informațiile dvs.

În cazul în care efectuăm modificări majore ale politicii noastre de confidențialitate sau intenționăm să utilizăm datele dvs. pentru un scop nou sau pentru un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat inițial, vă vom notifica prin e-mail (dacă este posibil) sau prin publicarea unui anunț pe site-ul nostru web. Vă vom furniza informațiile despre modificarea în cauză și despre scopul și orice alte informații relevante înainte de a ne utiliza informațiile dvs. pentru noul scop.

Ori de câte ori este necesar, vom obține consimțământul dvs. prealabil înainte de a utiliza informațiile dvs. într-un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat inițial.

IMPORTANT: Confidențialitatea minorilor

Deoarece ne pasă de siguranța și confidențialitatea copiilor online, nu contactăm cu bună știință sau nu colectăm informații de la persoane cu vârsta sub 18 ani. Website-ul nu are ca scop direct solicitarea de informații de orice fel de la persoane cu vârsta sub 18 ani.

Vom avea, însă, nevoie de informații referitoare la persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani în scopul realizării comenzilor plasate pe site. De exemplu, pentru realizarea unei cărți personalizate destinate unui copil, vom solicita câteva informații prin intermediul mail-ului de obicei, DOAR ÎN SCOPUL REALIZĂRII COMENZII. Scrieți-ne pe adresa contact@tonomatulcupovesti.ro. Dacă preferați altă metodă de furnizare a informațiilor mai sus menționate.

Drepturi de autor

Tot conținutul publicat pe site-ul www.tonomatulcupovesti, fie sub formă de imagini sau text, este protejat de legislația în vigoare.

Vă rugăm să nu copiați sau reproduceți niciun tip de conținut publicat pe site-ul nostru, altfel vom fi acționa conform legii.

Cookies

Site-ul nostru www.tonomatulcupovesti.ro utilizează module Cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră. Acestea sunt mici fragmente de text stocate în computerul dumneavoastră atunci când vizitați un website. Acestea nu sunt precum programele de software și nu au puterea de a folosi coduri sau virusuri. Majoritatea site-urilor folosesc Cookies în beneficiul vizitatorilor. Cookies stochează datele dumneavoastră de logare, de pildă atunci când lăsați un comentariu, pentru a nu fi nevoie să le scrieți din nou atunci când vă reîntoarceți pe site pentru a lăsa alt comentariu. Aceste informații vor fi stocate vreme de 12 luni. De asemenea, dacă doriți să vă logați, un Cookie temporar va fi setat, pentru a determina dacă browserul dumneavoastră acceptă astfel de cookies. Acesta nu va conține nicio dată personală și va fi șters atunci când închideți browserul.